Plukpraatje #2!

Wat leuk al die reacties op ons eerste PlukPraatje. Bedankt allemaal! 

Iedereen komt De Pluk binnen met zijn eigen verhaal. We ontmoeten bijzondere mensen en horen indrukwekkende verhalen. Dit delen we graag met jullie en jullie lezen het graag. Hoe leuk is dat?

Afgelopen week zijn we als Pluk-team ontzettend verrast door een bijzonder gebaar. Sinds een paar maanden krijgen we dagelijks bezoek van een stel zonder vaste verblijfsplaats. Ze maken gebruik van onze toiletten en drinken af en toe een kopje koffie in ons Grand Café. Regelmatig vullen we hun thermoskannen met heet water uit onze machine zodat ze zelf koffie en thee kunnen maken in hun auto. Elke keer bedanken ze ons uitgebreid voor de hulp. We krijgen zelfs af en toe een fooitje. Wat we niet aan willen nemen. Maar ze staan erop. 

Begin november was het de week van de Mantelzorg. Dan worden mantelzorgers een keer in het zonnetje gezet. Verdiend! Welzijn West Betuwe speelde hier op in met de actie ‘Verras de mantelzorger’. Inwoners konden een mantelzorger aanmelden die dan een presentje kreeg. Tot onze verbazing ontving De Pluk namens dit stel een presentje als bedankje voor alle goede zorgen.

Hier doe je het toch voor?!

Plukpraatje #1

Je zult wel denken, ‘PlukPraatje, wat is dat nou weer?’ Nou.. dat vertel ik graag! 

Eerst maar even kort voorstellen, want ik hoor je denken ‘Ik weet misschien waar het gebouw staat maar daar houdt het wel een beetje mee op.’ Dat kan ik je niet kwalijk nemen. De meeste van onze collega’s waren, voordat ze hier kwamen werken, ook nog nooit in De Pluk geweest. Hooguit een keer naar de apotheek of de film. En ook daarvan weet de meerderheid niet eens dat dat hier kan! 

Maar goed, De Pluk. De Pluk is geopend op 25-09-2015 en is een groot multifunctioneel gebouw waar meer dan 30 organisaties hun eigen vaste ruimte hebben. Daarnaast is er een theater (waar minstens vier keer per week een film draait) en je kunt er grote en kleine vergaderzalen huren. In het midden van het pand ligt ons Grand Café. Hier genieten onze bezoekers en huurders van een lekkere lunch en een gezellige borrel. Regelmatig gebruiken zakenmensen of studenten het als werkplek en onze grote leestafel is het hart van deze mooie ontmoetingsplek. Voor een wat meer uitgebreide uitleg en welke organisaties hier zitten, zie www.depluk.nl

Dagelijks lopen er gemiddeld zo’n 1000 gasten door de schuifdeur De Pluk binnen. Onze bezoekers vormen een goede afspiegeling van de inwoners uit de (nieuwe) gemeente West Betuwe. Iedereen komt binnen met zijn eigen verhaal. Wij maken dagelijks ontzettend veel leuke, grappige, lieve en gezellige geluksmomentjes mee. Maar we komen natuurlijk ook vervelende, verdrietige, vreemde en bijzondere dingen tegen. Precies zo als in het echte leven. 

Met dit ‘PlukPraatje’ geven we je een inkijkje wat er zich binnen onze muren afspeelt. Natuurlijk zonder de privacy van onze bezoekers en huurders in gevaar te brengen. 

Blijf je ons volgen? Dit kan namelijk best interessant worden.