Reinhilde van Tiel - 1972

Van 1990 tot 1991 volgde zij de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in 's-Hertogenbosch afdeling Modevormgeving. Later de MTS voor Mode en Kleding in Utrecht. In 2005 heeft zij een eenjarige cursus model en portret schilderen gevolgd bij Artibus beeldende kunst en vormgeving in Utrecht. Tijdens deze cursus ontdekte zij pas goed dat ze zichzelf totaal kon verliezen in het schilderen en wat een fantastisch gevoel dat was! Maar toch kon zij in het model en portret schilderen niet helemaal haar ei kwijt. Zij heeft geschilderd in het atelier bij beeldend kunstenaar Marianne van den Wijngaard. Hier heeft ze een vrije manier van werken ontwikkelt.

Al van jongs af aan heeft zij een voorliefde voor de CoBrA stijl, het werk en ook de filosofie waar de groep voor stond. De vrije manier van werken zoals de CoBrA kunstenaars dat deden, vindt zij zeer inspirerend en vanaf 2006 is zij gaan experimenteren hoe zij zich op het doek zo vrij kan uiten.

"Ik begin allerlei kleuren op het doek aan te brengen. Hierbij ga ik zoveel mogelijk van mijn gevoel uit. Dan ga ik orde in de chaos brengen door vanuit het uitgebreide kleurenpalet een beeld te maken. Het eindresultaat is vaak een verrassing, maar dat maakt het juist zo leuk en daar geniet ik van!
Mijn inspiratie komt voort uit de manier waarop mensen met elkaar omgaan en communiceren. En ik haal veel inspiratie uit mijn eigen belevingswereld. Met mijn schilderijen vertel ik mijn verhaal met de nodige humor aan de kijker. Als ik na een paar weken een schilderij nog lekker vind om naar te kijken is het voor mij af".


Voor meer informatie: www.reinhildevantiel.nl