Nationale Diabetes Challenge

Omdat we geloven dat wandelen het beste medicijn is doen De Pluk Geldermalsen, GGD Gelderland-zuid en Welzijn West Betuwe samen met lokale zorgprofessionals weer mee aan de Nationale Diabetes Challenge. Dit betekent dat wij vanaf donderdag 19 mei 14.30 uur elke week samen met een groep deelnemers wandelen in de buurt. Wij nodigen u uit om met ons mee te wandelen!


Wat is de Nationale Diabetes Challenge?
De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een 16 tot 20 weken durend wandelevenement van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor je gezondheid. De wandelingen zijn bedoeld voor zowel mensen met diabetes, als zonder diabetes. Bewegen is namelijk goed voor iedereen!


Wanneer gaan we wandelen?
Op donderdag 19 mei 14.30 uur start de eerste wandeling. We houden rekening met uw wandelniveau. Het is daarom niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen trainen we voor een wandelafstand van 3, 5, 10 kilometer of misschien nog wel meer. Ieder jaar staat de laatste week van september in het teken van de afsluiting van de NDC. Dit jaar zullen we de NDC wederom feestelijk afsluiten.


Meer weten?
We hopen dat u met ons mee wandelt. We begrijpen het als u nog vragen heeft over de Nationale Diabetes Challenge. Daarom is er voorafgaand aan de eerste wandeling op donderdag 19 mei om 14.30 uur een korte informatiebijeenkomst in de theaterzaal van de Pluk in Geldermalsen. We nodigen u van harte uit! Als u meedoet met de NDC wandelingen is het de bedoeling dat u zich aanmeldt. Dat kan digitaal via: www.nationalediabeteschallenge.nl/depluk


WAT WE MEENEMEN EN WAT WE MISSEN KUNNEN – CREATIEF MET CORONA

Wat wil jij kwijt over je leven in tijden van corona en daarna?


Nazomerexpositie in De Pluk: De Pluk en kunstenaars van WaardArt maken een expositie met als thema ‘wat we meenemen en wat we missen kunnen’. Corona heeft een grote impact op ons allemaal. Kunstenaars zijn bij uitstek in staat om te reflecteren op de tijd waarin we leven en daar een creatieve draai aan te geven. De opening is op 1 september 16:00 uur in De Pluk.

Op dit moment komen mensen vooral naar De Pluk voor zorg en welzijn: in de rij voor de apotheek, voor een afspraak bij een zorgverlener, een test of een vaccinatie. Vaak komen ze alleen want dat zijn nu de regels. Er is tijd te verdoen en er is (anderhalve meter) ruimte.

De ruimte op de begane grond van De Pluk wordt vanaf 11 augustus ingericht om gedachten te verzamelen over leven in coronatijd. Op papieren rollen en schermen kunnen mensen gedachten opschrijven, tekenen of plakken over wat ze meenemen als corona voorbij is, en wat ze achterlaten omdat ze het kunnen missen. Dat kan alles zijn.


Iedereen is welkom om mee te doen: bezoekers, huurders, passanten. Zo bouwen we samen een verhaal over onze beleving van de coronatijd en de toekomst die we samen aangaan.

Ook Facebook, Instagram en de websites van WaardArt en De Pluk worden ingezet om zoveel mogelijk mensen te bereiken die iets willen delen.

Op basis van alle gesprekken, kreten, tekeningen, wensen en gedachten associëren de kunstenaars van WaardArt door in hun kunstwerken. De kunstwerken blijven tot half december in De Pluk. In de tussentijd kijken we wat er verandert om ons heen: wat doen we nu anders, en wat rest er van wat we kunnen missen of juist willen meenemen? Zo maken we een nieuw verhaal dat aansluit bij de toekomst waarin we hopelijk allemaal weer langzaam opkrabbelen uit de crisis, in de donkere dagen voor kerst die toch al uitnodigen tot reflectie.


Kijk ook op www.waardart.nl 
Nieuw in Geldermalsen!

Een multi-disciplinaire behandeling van chronische pijn.


In 2017 gingen we, psycholoog, fysiotherapeut, oefentherapeut en haptotherapeut met elkaar in gesprek met als doel een samenwerkingsverband voor de behandeling van mensen met chronische pijn, vanuit de overtuiging dat we dan deze patiëntengroep veel beter zouden kunnen helpen. 

De behandelaars zijn al snel uitgebreid met een huisarts, drie fysiotherapeuten en één psycholoog.

Met een cursus van Paul van Willigen, specialist in de behandeling van chronische pijn, veel geduld en doorzettingsvermogen zijn we nu zover dat er een folder is, onze groep draait en we al de eerste successen van onze samenwerking hebben mogen beleven.


Lees voor meer informatie onze folder en informeer bij uw huisarts.Download hier de folder over de Chronische Pijn Groep Geldermalsen