Nationale Diabetes Challenge

Omdat we geloven dat wandelen het beste medicijn is doen De Pluk Geldermalsen, GGD Gelderland-zuid en Welzijn West Betuwe samen met lokale zorgprofessionals weer mee aan de Nationale Diabetes Challenge. Dit betekent dat wij vanaf donderdag 24 juni 14.00 uur elke week samen met een groep deelnemers wandelen in de buurt. Wij nodigen u uit om met ons mee te wandelen!


Wat is de Nationale Diabetes Challenge?
De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een 16 tot 20 weken durend wandelevenement van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor je gezondheid. De wandelingen zijn bedoeld voor zowel mensen met diabetes, als zonder diabetes. Bewegen is namelijk goed voor iedereen!


Wanneer gaan we wandelen?
Op donderdag 24 juni 14.00 uur start de eerste wandeling. We houden rekening met uw wandelniveau. Het is daarom niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen trainen we voor een wandelafstand van 3, 5, 10 kilometer of misschien nog wel meer. Ieder jaar staat de laatste week van september in het teken van de afsluiting van de NDC. Dit jaar zullen we de NDC wederom feestelijk afsluiten. Afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen zullen we een keuze maken om dat landelijk, lokaal of individueel (digitaal) te doen en kiezen we ook het moment waarop we dat doen.


Meer weten?
We hopen dat u met ons mee wandelt. We begrijpen het als u nog vragen heeft over de Nationale Diabetes Challenge. Daarom is er voorafgaand aan de eerste wandeling op donderdag 24 juni om 14.00 uur een korte informatiebijeenkomst in de theaterzaal van de Pluk in Geldermalsen. We nodigen u van harte uit! Als u meedoet met de NDC wandelingen is het de bedoeling dat u zich aanmeldt. Dat kan digitaal via: www.nationalediabeteschallenge.nl/depluk


Nieuw in Geldermalsen!

Een multi-disciplinaire behandeling van chronische pijn.


In 2017 gingen we, psycholoog, fysiotherapeut, oefentherapeut en haptotherapeut met elkaar in gesprek met als doel een samenwerkingsverband voor de behandeling van mensen met chronische pijn, vanuit de overtuiging dat we dan deze patiëntengroep veel beter zouden kunnen helpen. 

De behandelaars zijn al snel uitgebreid met een huisarts, drie fysiotherapeuten en één psycholoog.

Met een cursus van Paul van Willigen, specialist in de behandeling van chronische pijn, veel geduld en doorzettingsvermogen zijn we nu zover dat er een folder is, onze groep draait en we al de eerste successen van onze samenwerking hebben mogen beleven.


Lees voor meer informatie onze folder en informeer bij uw huisarts.Download hier de folder over de Chronische Pijn Groep Geldermalsen