INFORMATIE

DATUM | wo 14 mrt
AANVANG | 20:00 UUR
START | 20:30 UUR
EINDTIJD | 22:00 UUR
RUIMTE | DE PLUK
OVERIG | Kaarten kunnen uitsluitend via betuwsblues@gmail.com besteld worden.

BLUES AWARD NOMINEE IN DE PLUK. 


Zanger, gitarist Guy Davis (65) komt op woensdagavond 14 maart a.s. naar de Pluk. Davis is voor 2018 twee keer genomineerd voor de Blues Music Awards: Acoustic en als Acoustic Artist of The Year. In beide gevallen heeft hij in Doug Macleod de grootste concurrent. Macleod, die vorig jaar november nog optrad in de uitverkochte Pluk.
 Ook komt Davis in aanmerking voor de allerhoogste Amerikaanse muziekonderscheiding: een Grammy Award voor Best Traditional Blues Album. Hier neemt hij het op tegen o.a. de Rolling Stones (Blue & Lonesome) en Eric Bibb (Migration Blues).
Een betere introductie als musicus kan je je niet wensen om hier te komen spelen. Eigenlijk heeft Davis deze al. In 2012 trad hij met veel succes op in het voormalig Lingehuis. Zij die er bij waren zullen bevestigen dat het een mooie avond met blues en prachtige anekdotes was. Davis is een veelzijdig creatieve man, met een onwaarschijnlijke staat van dienst, naast gekend acteur, docent, schrijver, componist, maar vooral musicus. De blues als inspiratie vond hij bij zijn grootouders, afkomstig uit het diepe zuiden van de VS. Het platteland waar de blues begon. Zelf is hij overigens eerlijk genoeg om te zeggen, dat het enige katoen dat hij zelf ooit oppakte bestond uit het oprapen van zijn ondergoed van de vloer. Die invloed is nog steeds aanwezig in zijn muzikale loopbaan, die professioneel begon in 1978. Davis doet tijdens deze uitgebreide Europese tournee slecht drie optredens in ons land: in Heerlen (Southern Bluesnight), Amen (Amer) en hier.
De Stichting Betuws Blues & Jazz promotie biedt je deze unieke mogelijkheid om hem te zien. De toegang bedraagt tot 1 februari € 15.00, daarna € 17.50. Indien er nog kaarten voorradig zijn (daar gaat de stichting niet vanuit) aan de kassa € 20.00. De aanvang is 20.30 uur.
Kaarten kunnen uitsluitend via betuwsblues@gmail.com besteld worden.
Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door: Labartorium, Vreugdenhil Tandartsen, Mondium Beesd, Psychologiepraktijk en Remedial Teaching, CL-Informatics, Nieuwsblad Geldermalsen en Anykey Productions.